Novosti

OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

5.12.2018.

Međunarodni dan volontera – 5.12. – obilježili smo zajedno sa Ekonomskom školom Pula koja je jedan od partnera udruzi Zoom na projektu Volunteen. Sa Ekonomskom školom prethodnih smo godina surađivali na projektu Praktične perspektive – odgoj za aktivno građanstvo, pa je ova akcija nastavak dugogodišnje suradnje.

Osobe zadužene za provođenje volonterstva u našem Domu (radna terapeutkinja i glavna medicinska sestra) i voditeljica Odjela za demencije, dan prije susrele su se sa učenicima-volonterima i njihovom pedagoginjom – koordinatoricom u knjižnici Ekonomske škole, ispričale im o povijesti volontiranja, mogućnostima i oblicima volontiranja u našoj ustanovi.

Na sam Međunarodni dan volontera sedmero učenika ekonomske škole u Odjelu za demencije – Cjelodnevni boravak zajedno sa korisnicima postavilo je, raširilo, osvjetlilo i okitilo jelku. Zajedno smo zapjevali božićne, a i neke druge pjesme. Imali smo i solo nastup jedne naše korisnice. Učenike (a i korisnike) počastili smo kroasanima i sokovima. Bilo je veoma veselo i živo, učenici su dobili jednu od perspektiva rada sa starijim osobama a korisnici svježe i dinamično popodne.

UPISI U RADIONICE SENIOR KLUBA

15.11.2018.

Dom za starije osobe Alfredo Štiglić Pula treću godinu za redom u sklopu svog Gerontološkog centra Vila Trapp- Dnevni boravak i Senior klub provodi radionice za starije osobe. Radionice su namijenjene osobama u dobi od 60 i više godina koji žele kvalitetno i aktivno provesti svoje slobodno vrijeme. Radionice se održavaju od listopada do kraja svibnja, nakon čega slijedi ljetna pauza. U Senior klubu organiziramo pet radionica: Yoga 60+, Umjetnička radionica, Korektivna gimnastika 60+, Plesaonica, te Taijiquan i Qigong radionica.

Zbog veličine prostora u kojima se radionice održavaju te radi zadržavanja kvalitete radionica broj mjesta na radionicama je ograničen. Ove godine su pri upisu imali prednost prošlogodišnji polaznici. Ostalo je nešto slobodnog mjesta u Umjetničkoj radionici i Plesnoj radionici.

Umjetnička radionica je radionica namijenjena starijim osobama koje žele naučiti osnove slikanja, crtati po staklu, izrađivati nakit, te različite kreativne ukrase ovisno o dogovoru i afinitetima grupe. Umjetničku radionicu vodi Ljiljana Radolović.

Plesna radionica održava se u dvije grupe (početna i napredna), te se ovisno o plesnom iskustvu dogovora s voditeljicom u koju grupu će polaznik biti uključen. Na plesnim radionicama se tematski obrađuju plesni izričaji kroz stoljeća i podneblja (Engleski valcer, Bečki valcer, Tango, Foxtrot, Merengue, Bachata, Salsa…). Radionicu plesa vodi Rosemarie Miletić iz Plesnog centra Studio.

Radionice se plaćaju 50 kuna mjesečno.

Na radionice se možete prijaviti radnim danom od 7 do 15 sati na broj 099/323-0587. Dobrodošli ste, uključite se i kvalitetno i aktivno provedite svoje slobodno vrijeme.

Obilježavanje Međunarodnog Dana starijih osoba

24.9. - 2.10.2018.

21. rujan - Svjetski dan Alzheimerove bolesti

21.9.2018.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti, 21. rujan, dan je solidarnosti koji ujedinjuje oboljele, njihove obitelji, skrbnike, udruge i stručnjake u svrhu podizanja svijesti u javnosti o toj teškoj bolesti.

Svake godine 21. rujan obilježavamo na različite načine – javnom tribinom, štandom, edukacijom, susretom sa rodbinom.

Ove godine, budući je i 15-godišnjica djelovanja Cjelodnevnog boravka te 10-godišnjica djelovanja Odjela za demencije – 21. rujna u 17:30 sati u prostorijama Cjelodnevnog boravka (Mažuranićeva 10) upriličit ćemo susret članova obitelji naših bivših, sadašnjih (a i budućih) korisnika, predstavnika regionalne i javne samouprave koje nas prate u svim našim programima kao i predstavnika naših suradnika te djelatnika naše ustanove.

Izrada mozaika ispred ulaza u Dom

17. - 19.9.2018.

U ponedjeljak 17.09.2018.g. do srijede,19.09.2018.g. zajedničkim radom naših volontera i korisnika, pod stručnim vodstvom voditeljice gđe.Sonje Šesto Milotić,akademske kiparice, započeli smo sa izrađivanjem mozaika. U lijepoj atmosferi i uz ugodno druženje, radilo se svakoga dana u vremenu od 9.00 do 13.00 sati. Za petak,21.09.2018.g. predviđeni su još završni radovi fugiranje, a cijela akcija posvećena je proslavi Međunarodnog Dana starijih osoba,1.listopada 2018.g., kada će biti i njegovo svečano otvorenje.

Tom prigodom posjetiti će nas Istarska stranka umirovljenika u nazočnosti njihovih predstavnika i predsjednika gosp.Zdenka Pliška, koji će tom prigodom obratiti korisnicima uz prigodnu donaciju. Članice partnerske udruge Breza sa našim korisnicima, članovima Glazbeno scenske plesne radionice, pripremili su za ovu prigodu koreografiju pod nazivom Istarske bajka. Proslava će se nastaviti i u utorak,02.listopada 2018.g. uz plesnu večer muzičke skupine Duo Magnolija, u večernjim satima,19.00 sati.

Ovim lijepim kulturnim događajima željimo smo obilježiti i uljepšati našim korisnicima, članovima njihovih obitelji, djelatnicima, volonterima, našim suradnicima, gostima i svim prijateljima, njihov praznik Međunarodni Dan starijih osoba, koji im ovom prigodom pozivamo na druženjei čestitamo njihov praznik, kao i svim umirovljenicima.

Posjeta zaposlenika Doma Taber iz Cerklja na Gorenjskem, Slovenija

14.9.2018.

U PETAK,14.09.2018.G. POSJETILI SU NAS ZAPOSLENICI Doma Taber iz Cerklja na Gorenjskem iz Slovenije sa svojim zaposlenicima i ravnateljicom gđom.Elizabetom Pristav –Bobnar.

Ovo je bila uzvratna posjeta nakon naše prošlogodišnje posjete njihovom domu. Tom prigodom pripremili smo im dobrodošlicu uz zvuke naše roženice, koju je zasvirao naš korisnik gosp.Miho Orlić, a zaplesale su članice naše partnerske udruge Breza u istarskim nošnjama tradicionalni ples istarski balun. Na taj način predstavili smo kulturnu baštinu i običaje našeg podneblja.

Stručna ekskurzija nastavila se sa razmjenom iskustava i znanja naših i njihovih djelatnika, te druženjem u društvenim prostorijama na 8. Katu. Ravnateljica gđa.Vesna Grubišić-Juhas pozdravila ih je i upoznala sa organizacijom rada naše ustanove, a potom je uslijedilo razgledavanje ustanove i posjetanašeg Odjela za demencije. Druženje se nastavilo zajedničkim ručkom, a naši gosti potom su posjetili Brijune.

EDUKACIJE DJELATNIKA IZ INTEGRATIVNE VALIDACIJE (početni i napredni tečaj) I BAZALNE STIMULACIJE

18. – 22.6.2018.

Od 18. do 22. lipnja 2018. godine u društvenim prostorijama naše ustanove na 8. katu gđa Katijana Harašić – dipl. medicinski tehničar, autorizirani trener Integrativne validacije, licencirani trener Bazalne stimulacije, Snoezelen terapeut održala je edukacije za naše djelatnike. Sa gospođom Katijanom uspješno surađujemo od 2014. godine.

18. i 19. lipnja 2018. na početnom tečaju iz Integrativne validacije ® prema Nicole Richard sudjelovalo je 20 djelatnika naše ustanove – iz svih naših odjela. Polaznici su kroz interaktivna predavanja i vježbe prošli kroz različite sadržaje: osnovne značajke demencija, strategije zaštite koje oboljeli od demencija koriste; razlozi povlačenja u vlastiti svijet; upoznavanje „unutarnjeg svijeta“ osoba sa demencijom; upoznavanje resursa oboljelih; učenje metode Integrativne validacije; zajedničko vježbanje metode na konkretnim primjerima.
Atmosfera na edukaciji bila je radna i opuštena, sudionici su se uključivali u rasprave, davali primjere iz prakse, sudjelovali u roll-play, postavljali pitanja, izmjenjivali iskustva, uspoređivali… Polaznici su dobili i radne materijale.

20. lipnja održan je IVA nadogradni tečaj – Poremećaji ponašanja kod osoba s demencijom i integrativna validacija kojem je prisustvovalo 13 djelatnika.
Polaznici koji su prethodnih godina dobili osnovna znanja iz IVA, u nadogradnom su tečaju dobili informacije o pet oblika poremećaja ponašanja, mogućim uzrocima poremećaja ponašanja, intervencijama kod poremećaja ponašanja, NDB modelu prema Kolanowski te mogućnostima integrativne validacije i bazalne stimulacije.
Otvoreno je puno pitanja, raspravljeni neki slučajevi sa kojima se susrećemo u našem radu, razmijenjene ideje…

21. i 22. lipnja održana je edukacija iz Bazalne stimulacije kojoj je prisustvovalo 11 djelatnika. Vježbama za osobne spoznaje, vježbama u paru, praktičnim vježbama, demonstracijama – polaznici su upoznati sa konceptom Bazalne stimulacije; centralnim ciljevima Bazalne stimulacije; povezanošću percepcije-komunikacije-kretanja; senzornim razvojem; habituacijom, autostimulacijom, važnošću dodira; te somatskom, vestibularnom, vibratornom, olfaktornom, oralno-gustatornom, vizualnom i auditivnom percepcijom.

Edukatorica je polaznike upoznala i sa osnovnim značajkama Snoezelen sobe i kinestetike.
Atmosfera je bila opuštena, radna, polaznici su imali prilike razmijeniti svoja iskustva i vještine, dileme, usvojiti nova znanja i procese.

Održana tribina „Demencija? Da i?“

20.6.2018.

U srijedu 20.06.2018. u Gerontološkom centru Vila Trapp, Budicinova 11 održana je tribina pod nazivom „Demencija? Da, i?. Tribina je provedena u organizaciji Doma za starije Alfredo Štiglić Pula, a vodila ju je Katijana Harašić, diplomirani medicinski tehničar, autorizirani trener Integrativne validacije, licencirani trener Bazalne stimulacije i Snoezelen terapije.

Tribina je bila namijenjena svim zainteresiranim građanima. Prisustvovalo je 20-ak osoba, uglavnom osobe koje u svojoj obitelji imaju osobu s demencijom ili skrbe o osobi s demencijom. Predavanje je bilo vrlo zanimljivo, edukativno i interaktivno. Gđa Katijana je predstavila koncept Integrativne validacije prema Nicole Richard, davala primjere iz prakse te odgovarala na pitanja posjetitelja tribine.

TRIBINA O DEMENCIJI

20.6.2018.

Gerontološki Centar Vila Trapp Pula, organizira tribinu pod nazivom „DEMENCIJA? DA I?“. Tribina će se održati u srijedu 20.06.2018. u 18:30 sati, u prostoru Gerontološkog centra Vila Trapp Pula, Pina Budicina 11. Tribinu će održati Tatjana Harašić, diplomirani medicinski tehničar, autorizirani trener Integrativne validacije, licencirani trener Bazalne stimulacije i Snoezelen terapije.

Živi i radi u Švicarskoj. Ima bogato iskustvo u radu s oboljelima s demencijama. Educirala se te u Švicarskoj i po Europi provodi edukacije iz Integrativne validacije i Bazalne stimulacije. Educira stručnjake, ali i članove obitelji i ostale skrbnike osoba s demencijama. Surađuje sa mnogim Domovima za starije osobe u Hrvatskoj s ciljem povećanja kvalitete rada s osobama s demencijama. Sudjelovala je na brojnim stručnim skupovima.

Cilj ove tribine je pružiti pomoć i osnažiti osobe koje skrbe o osobama s demencijom, ali i informirati širu javnost o problematici demencija.

Tribina je besplatna, dobrodošli!

Završno druženje polaznika i voditelja radionica Senior kluba-za web

7.6.2018.

U prostoru Gerontološkog centra Vila Trapp-Dnevni boravak i Senior klub održano je u četvrtak 07.06.2018. završno druženje polaznika i voditelja radionica Senior kluba prije ljetne pauze. Ciklus radionica započeo je 01.10.2017. i završio je 31.05.2018. Organizirali smo Yogu 60+ (dvije grupe-početna i napredna), Umjetničku radionicu, radionicu kuhanja Zdravo & posebno, Korektivnu gimnastiku 60+, Plesaonicu četvrtkom (dvije grupe-početna i napredna), i Rekreaciju za treću dob. U periodu provođenja radionica ukupno je sudjelovao 101 polaznik. Ovo je druga godina provođenja radionica, broj polaznika se povećao, velika je zainteresiranost za radionice.

Na jesen ponovno krećemo sa radionicama.

Otvorena izložba radova Umjetničke radionice

6.6.2018.

U prostorijama mjesnog odbora Veruda u srijedu 06.06,2018. otvorena je Izložba radova Umjetničke radionice. Izloženi su razni radovi: ogrlice, broševi, ukrašeno staklo (vaze, čaše, boce), slike, ukrasi. Izložba je besplatna i otvorena do 10.06.2018. Ravnateljica Doma otvorila je izložbu. Otvorenju su prisustvovali polaznici radionice, voditeljica radionice, zaposlenici Doma, korisnici Doma i građani.

Dođite i posjetite nas!

Izložba radova Umjetničke radionice

6.6.2018.

Izložba radova Umjetničke radionice, koja djeluje u okviru Senior kluba u Gerontološkom centru Vila Trapp, održati će se od 06.06.2018. do 10.06.2018. u prostorijama Mjesnog odbora Veruda, Banovčeva 4. i 6.

Otvorenje izložbe održati će se 06.06.2018. u 19:00 sati. Izložba će se moći pogledati od četvrtka do nedjelje u vremenu od 10:00 do 12:00 i od 17:00 do 19:00 sati . Izložba je besplatna za javnost.

Dobrodošli!

POSJETA ZAPOSLENIKA DOMA ZA STARIJE OSOBE PETRA UZARJA IZ TRŽIČA

5.6.2018.

U utorak, 5. 6.2018.g. posjetili su nas djelatnici Doma za starije osobe Petra Uzarja iz Tržiča, Slovenije. Oko 30 djelatnika boravilo je u našoj ustanovi od 11.00 do 13.00 sati, razmjenjujući tako iskustva i znanja sa našim djelatnicima, druženjem na domjenku uz zakusku i obilaskom doma. Pozdravne govore održale su ravnateljice domova Vesna Grubišić Juhas i Anamarija Kejžar, razmjenjujući si prigodne darove. Svim sudionicima podijeljeni su stručni materijali- letci sa pojedinim uslugama i Vodić za starije osobe Grada Pule, uz neizostavne čestitke, ružice i oslikane vrećice sa lavandom iz našeg mediteranskog vrta, radove naših korisnika iz kreativne radionice. Svi voditelji službi i pojedini stručni djelatnici dočekali su naše goste i poželjeli im dobrodošlicu. Naši kuhinjski djelatnici pripremili su odličnu pitu sa sirom i kroasane, uz kavicu i sok za okrijepu i zajedničko druženje sa gostima.Neki od njih izrazili su želju da posjete naše dislocirane objekte-Odjel za demencije i Gerontološki centar Villu Trapp, te su uz pratnju naših voditeljica obavili obilazak. Ravnateljica Doma iz Tržiča pozvala nas je da uzvratimo posjetu njihovoj ustanovi, što smo i obečali.

IZLET KORISNIKA NA OBLIŽNJI FRATARSKI OTOK-OTOK VERUDU

25.5.2018.

U petak, 25.05.2018.g. za naše korisnike organizirali smo cjelodnevni izlet na obližnji Fratarski otok-Otok Verudu, uz pratnju pojedinih djelatnika i volontera. Naši fizioterapeuti pobrinuli su se da naše slobodno vrijeme aktivno ispunimo kretanjem kroz šetnju otokom do obližnje crkvice, igranjem karata i loptanjem, dok su naši kuharski djelatnici pripremili ukusan ručak na roštilju za sve sudionike. Ovaj događaj ostati će u lijepom sjećanju naših korisnika sa brojnim nezaboravnim uspomenama. Sa nama su bili i korisnici Gerontološkog centra Ville Trapp, pa je ovo ujedno bila i prilika za međusobno upoznavanje i druženje.

SLUŽENJE SVETE MISE

25.5.2018.

U petak, 25.05.2018.g. u kapelici naše ustanove služila se Sveta misa u 10.00 sati,uz župnika monsign.Milana Mužinu, te pratnju volonterki za dušebrižništvo.

Prometna edukacija 65+

24.5.2018.

Dom za starije osobe Alfredo Štiglić Pula u svom Gerontološkom centru Vila Trapp u suradnji sa Postajom prometne policije Pula i sa Hitnom pomoći Istarske županije organizira predavanje na temu „Prometna edukacija“.

Predavanje će voditi pomoćnik načelnika za prometnu preventivu Dubravko Šlibar i policijska službenica za prometnu preventivu Gordana Kliman Grabar uz suradnju s Hitnom pomoći Istarske županije.

Predavanje će biti edukativno uz konstruktivni dijalog zainteresiranih posjetitelja predavanja, pri čemu će predavači kreativno i poučno prezentirati podatke o stradavanju starijih osoba u prometnim nesrećama u svrhu prevencije istih.

Svi posjetitelji predavanja moći će iskazati svoje probleme s kojima se suočavaju u prometu (kao vozači ili pješaci), ideje i sugestije koje će razmotriti i prema njima adekvatno djelovati. Besplatno je i namijenjeno starijim osobama.

Predavanje će se održati u četvrtak 24.05.2018. u 18:00 sati u prostoru Gerontološkog centra Vila Trapp, Budicinova 11.

PROSLAVA ROĐENDANA KORISNIKA-SVIBANJ

24.5.2018.

U četvrtak, 24.05.2018.g. proslavljali su se rođendani korisnika doma rođenih u mjesecu svibnju. Uz brojne slavljenike, članove obitelji i prijatelje proveli smo ugodno popodne na rođendanskom slavlju.

PREDAVANJE PROMETNE POLICIJE PULA O PONAŠANJU U PROMETU

16.5.2018.

U srijedu, 16.05.2018.g. održano je tradicionalno predavanje predstavnika Prometne policije Pula o ponašanju u prometu za pješake i vozače, gdje su naši korisnici mogli ćuti mnoge korisne informacije i davati prijedloge vezano za prometno uređenje u neposrednoj okolici doma, ukazivajući na svakodnevne poteškoće sa kojima se susreću. Sve primjedbe i prijedloge proslijedili smo nadležnim institucijama i zamolili za pomoć kod realizacije.

PROSLAVA ROĐENDANA KORISNIKA-TRAVANJ

26.4.2018.

U četvrtak, 26.04.2018.g. proslavljeni su rođendani korisnika rođenih u mjesecu travnju. Uz brojne slavljenike, članove obitelji i prijatelje, nastavilo se ugodno druženje uz rođendansku tortu i kolače do poslijepodnevnih sati.

Uređivanja Agathinog vrta ispred Gerontološkog centra Vila Trapp

26.4.2018.

Održana je proljetna volonterska akcija uređivanja Agathinog vrta ispred Gerontološkog centra Vila Trapp.

Zahvaljujući vrijednim rukama volontera, korisnika i zaposlenika uredili smo vrt u kojem će korisnici cjelodnevnog boravka provoditi vrijeme i uživati.

SPORTSKI SUSRET IZMEĐU NAŠIH KORISNIKA I UDRUGE INVALIDA RADA

25.4.2018.

U srijedu, 25.04.2018.g. održani su tradicionalni sportski susreti Udruge invalida rada i naših korisnika u tri sportske discipline: karte,šah i pikado, gdje su gosti osvojili prva mjesta u šahu i kartama, a domaćini u pikadu. Ugodno druženje završilo je zajedničkim ručkom i podjelom diploma i priznanja svim sudionicima.

REKREACIJSKE ŠETNJE KORISNIKA DOMA

24. i 30.4.2018.

U ponedjeljak, 24. i 30.04.2018.g.organizirane su rekreacijske šetnje korisnika doma sa našim fizioterapeutima do obližnjih Zlatnih stijena, gdje smo se uz ugodno druženje zadržali na kavici, a u povratku do doma nabrali i malo cvijeća, ljekovitog bilja i pokoju šparugu, te vratili do ručka.

KERAMIČKA RADIONICA-SURADNJA SA DJEČJIM VRTIĆEM MALI SVIJET

19.4.2018.

U četvrtak, 19.04.2018.g.na našoj tradicionalnoj keramičkoj radionici, koja se održava uz partnersku suradnju sa Udrugom Art studio Pula i voditeljem Igorom Fabrisom, sudjelovali su i mališani iz Folklorno plesne igraonice Dječjeg vrtića Mali svijet, sa odgajateljicom Sandrom Mecanović, gdje su se izrađivali razni reljefi. Mališani su tom prigodom izradili i poklon za našu korisnicu Čehić Mariju, koja je toga dana obilježila 90 rođendan. Ugodno druženje završili smo uz zakusku i druženje sa mališanima.

SUDJELOVANJE NA PJEŠAČKOJ MANIFESTACIJI-HODITI I ZDRAVI BITI

14.4.2018.

U subotu, 14.04.2018.g,naši korisnici, djelatnici i volonteri pridružili su se petoj pješačkoj manifestaciji- Hoditi i zdravi biti, te time pridonijeli promicanju zdravog i aktivnog načina života. Akciju provodi Zavod za javno zdravstvo Istarske županije uz potporu Grada Pule i Istarske županije, u okviru plana za zdravlje građana istarske županije, odnosno u okviru zdravstvenog prioriteta promocije zdravlja i prevencije kroničnih bolesti. Ruta je započeta ispod naše ustanove u 10.00 sati, a hodalo se preko Splendida i Zlatnih stijena, duž Verudele do Bunarine, gdje je bila organizirana zdrava marenda, a svi sudionici dobili su majice.

Sveta misa u Odjelu za demencije

6.4.2018.

Svakog prvog petka u mjesecu Vlč. Ivan Prodan – župnik Župe Sv. Josipa, korisnicima Odjela za demencije održi misu u našim prostorima.

Danas, kada smo još u ozračju svetkovine Uskrsa, posebno nadahnutu misu sa čitanjima iz Djela apostolskih i Evanđelja po Ivanu održao je za petnaestak korisnika.

SVETA MISA PRIGODOM USKRSA

6.4.2018.

U petak, 6.4.2018.g. u našoj ustanovi služila se Sveta misa prigodom uskrsnih blagdana, koju je predvodio naš župnik monsign. Milan Mužina, uz pratnju volonterki za dušebrižništvo.Naša kapelica bila je prigodno uređena. Svetoj misi priključili su se brojni naši korisnici i tako obilježili i ovaj blagdan.

Podjela pinci i čestitki korisnicima usluga Doma

30.3.2018.

Svim korisnicima i korisnicama Doma u Krležinoj 33, Odjela za demencije i organiziranog stanovanja u Mažuraničevoj 10, Gerontološkog Centra Ville Trapp, Kućne njege i pomoći, te organizirane prehrane na teritoriju Grada Pule podijeljene su pince i uskršnje čestitke, izrađene u našoj kreativnoj radionici, te su im i tom prigodom čestitani uskršnji blagdani.

Proslava rođendana korisnika rođenih u Ožujku

29.3.2018.

Proslavljeni su rođendani korisnica i korisnika rođenih u mjesecu ožujku, uz torte, pince i čestitke, izrađene u našoj kreativnoj radionici.

Izložba pisanica prigodom Uskrsa

28.3.2018.

Uređena je izložba pisanica u dnevnom boravku naše ustanove, koju su oslikali korisnici i korisnice u okviru naše kreativne radionice. Uz pisanice svoje mjesto pronašle su i brojne kokice, pilići, ptičice i zečići, koje su također izradili na kreativnoj radionici, a brojni od njih ukrašavali su i pronašli svoja mjesta na našim oglasnim pločama.

Tribina „Ugovori o doživotnom i Ugovori o dosmrtnom uzdržavanju“

28.3.2018.

Pozivamo Vas u srijedu 28.03.2018. u 16:00 sati na tribinu „Ugovori o doživotnom i Ugovori o dosmrtnom uzdržavanju“, koja će se održati u Gerontološkom centru Vila Trapp, Budicinova 11.

Tribinu će voditi javni bilježnik Denis Krajcar. Namijenjena je građanstvu, te je besplatna. Tribina će biti interaktivna, te ćete moći postavljati pitanja. Radujemo se Vašem dolasku.

Nastup učenika Medicinske škole Pula prigodom Uskrsa

27.3.2018.

Učenici Medicinske škole Pula pod vodstvom prof.Snježane Svitlić Budisavljević, te u prisustvu prof.Mirjane Rotar nastupali su sa svojim bogatim programom prigodom Uskrsa u našoj ustanovi. Brojne naše korisnice i korisnike razveselili su, kao i svake godine, prekrasnim pisanicama, koje su sami oslikali.

U našoj ustanovi, tijekom mjeseca ožujka, započeto je već tradicionalno volontiranje učenika Medicinske škole Pula- usmjerenja za medicinske sestre i tehničare, te fizioterapeute, u okviru projekata: Palijativna skrb i moja pomoć, u suradnji sa Ligom za borbu protiv raka, te u okviru projekta Erasmus +: Starost nije bauk, u svrhu pridobivanja dragocijenih iskustava i znanja, koja će poslužiti razmjeni iskustava kroz mobilnost u Irskoj.

Obilježavanje svjetskog dana socijalnih radnika

22. i 23.3.2018.

Udruga socijalnih radnika Istarske županije, sa sjedištem u našoj ustanovi, obilježila je Svjetski dan socijalnih radnika posvećen: Promicanju održivog razvoja i zdravih zajednica, jutarnjim turističkim obilaskom našega grada, uz stručno vodstvo gosp. Željka Ujčića, u suradnji sa Arheološkim muzejem grada Pule, predavanjem gđe.Nives Radeljić u Gospodarskoj komori, pod nazivom: Socijalni rad u upravljanju društvenih promjena i korištenju sredstava Europskog socijalnog fonda, te poslijepodnevnim druženjem u Stanciji Buršić u Vodnjanu.

Slijedećeg dana,u našoj ustanovi održana je radionica pod nazivom: Planiranje programa, projekata i usluga ,za sve zainteresirane socijalne radnike iz Istarske županije i prestavnike pojedinih udruga, organizacija i institucija iz Istarske županije, koju je održala gđa. Nives Radeljić.

Proslava Međunarodnog dana žena

8.3.2018.

U organizaciji Istarske stranke umirovljenika, u našoj ustanovi, održan je prigodni program za Međunarodni Dan žena. Uz pozdravne govore i čestitke ravnateljice gđe.Vesne Grubišić Juhas i predsjednika Istarske stranke umirovljenika gosp.Zdenka Pliška, te organizatorice programa gđe,Marije Nikolovske, nastupale su članice Udruge Breze, pod vodstvom prof.Zdene Buić, te gosp.Đildo Pliško sa nekoliko svojih pjesama i recitacija.

Tom prigodom, svim korisnicama, djelatnicama i gošćama podijeljeni su jaglaci i čestitke izrađene od strane korisnica iz Kreativne radionice. Jedan dio jaglaca donirali su predstavnici Istarske stranke umirovljenika. Svim sudionicima programa zahvaljujemo se na organizaciji i lijepom druženju.

Posjet Dječjeg vrtića Mali svijet

28.2.2017.

U petak, 28.2.2017.g. u 10.00 sati, prigodom pusta posjetili su nas maskirani mališani iz folklorno plesne igraonice iz Dječjeg vrtića Mali svijet, sa svojim bogatim i zanimljivim maskama, uz stručno vodstvo njihove odgajateljice gđe. Sandre Mecanović, te uz pratnju odgajateljice Azre Glavić. Kao i svake godine, ovaj tradicionalan posjet, i ove je godine obilovao bogatstvom i raznovrsnošću programa: od pjesmica, igralica, brojalica, u kojima se i večina nazočnih mogla prepoznati i podsjetiti svoga djetinjstva, pa do tradicionalnih plesova i novijih koreografija. Uživali smo u njihovoj predstavi, uz svaku pohvalu i zahvalu za sav njihov trud i ugodno dopodne, koje su podijelili s nama.

Posjet učenika iz Francuske

13.2.2017.

U ponedjeljak,13.2.2017.g. u 10.00 sati, našu ustanovu posjetili su učenice i učenici francuske srednje škole za zdravstvenu njegu i skrb iz Lyona, uz stručnu pratnju troje učitelja.

Naši stručni djelatnici poželjeli su im dobrodošlicu i upoznali ih sa našom ustanovom i organizacijom rada u njoj. Nakon toga, uslijedio je obilazak ustanove, po katovima i pojedinim odjelima, gdje ih je posebno zanimao rad u Odjelu zdravstvene brige i njege. Boravak u našoj ustanovi trajao je sve do 12.00 sati, kada smo se oprostili od njih i zaželjeli im ugodan boravak u našem gradu i sretan povratak u svoju domovinu.

Dom za starije osobe Alfredo Štiglić Pula
Casa per anziani Alfredo Štiglić Pola


Krležina 33, Pula

tel: 052/392-448

Kontakt

Društvene mreže