28.02.2017.-Posjet Dječjeg vrtića Mali svijet

 U petak, 28.02.2017.g. u 10.00 sati, prigodom pusta posjetili su nas maskirani mališani iz folklorno plesne igraonice iz Dječjeg vrtića Malisvijet, sa svojim bogatim i zanimljivim maskama,uz  stručno vodstvo njihove odgajateljice gđe.Sandre Mecanović,te uz pratnju odgajateljice Azre Glavić. Kao i svake godine, ovaj tradicionalan posjet, i ove je godine obilovao  bogatstvom i raznovrsnošću programa : od pjesmica, igralica, brojalica,  u kojima  se i večina nazočnih mogla prepoznati i podsjetiti svoga djetinjstva, pa do tradicionalnih plesova i novijih koreografija. Uživali smo u njihovoj predstavi, uz svaku pohvalu i zahvalu za sav njihov trud i ugodno dopodne, koje su podijelili s nama.

13.02.2017.-Posjet učenika iz Francuske

 

U ponedjeljak,13.02.2017.g. u 10.00 sati, našu ustanovu posjetili su učenice i učenici  francuske srednje škole za zdravstvenu njegu i skrbiz Lyona, uz stručnu pratnju troje učitelja.  Naši stručni djelatnici poželjeli su im dobrodošlicu i upoznali ih sa našom ustanovom i organizacijom rada u njoj. Nakon toga, uslijedio je obilazak ustanove, po katovima i pojedinim odjelima, gdje ih je posebno zanimao rad u Odjelu zdravstvene brige i njege. Boravak u našoj ustanovi trajao je sve do 12.00 sati, kada smo se oprostili od njih i zaželjeli im ugodan boravak u našem gradu i sretan povratak u svoju domovinu.

30.05.2014-Sportski susret

Na današnji dan zakazali smo prijateljski sportski susret između korisnika Doma za odrasle osobe Vila Maria i Doma za starije i nemoćne osobe “Alfredo Štiglić”. Susret se održao u dvorištu Doma Vila Maria u disciplinama: boće ili nabacivanje kolutova. Sportskom susretu prethodio je dirljiv prijem naših korisnika i djelatnika i lijepo gostoprimstvo domaćina, uz nezaobilazne domaće kolače, sa pohvalama cjelokupnom osoblju. Svi korisnici i djelatnici dobili su na poklon raznobojne i maštovite mirišljave sapune, izrađene u njihovim radionicama. Na samom kraju susreta, naši korisnici posjetili su i razgledali njihovu ustanovu, uz neizostavno oduševljenje.

30.05.2014-Sveta misa

 Kao i svakog posljednjeg petka u mjesecu, u našoj se ustanovi služila Sveta misa, s početkom u 10.00 sati u kapelici Doma. Svetu misu, predvodio je župnik Župe Sv Pavla, gosp. Milan Mužina, uz volonterke iz područja dušebrižništva, koje pored crkvenog pjevanja i čitanja, godinama brinu o našim korisnicima vjernicima, dovodeći ih i odvodeći sa mise.

29.05.2014-Proslava rođendana

 U poslijepodnevnim satima, kao i svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu, proslavili smo rođendane korisnika rođenih u mjesecu svibnju. Najstarija korisnica rođena u mjesecu svibnju,  napunila je 93 godine, a najmlađi korisnik 66. Svih 14 korisnika-slavljenika zajedno imaju 1148 godina.

29.05.2014-Posjeta Dječjeg vrtića Veruda

U jutarnjim satima, našu su ustanovu posjetili mališani iz Dječjeg vrtića Veruda sa tetom Sandrom, koji su razveselili naše korisnike bogatim i raznovrsnim programom. Pjesmi i plesu nije bilo kraja, a mališani su nagrađeni zasluženim i burnim pljeskom naših korisnika. Nakon toga uslijedilo je druženje, a dječicu smo osim nezaobilaznih slatkiša i sokova, počastili i radovima korisnika sa naših radionica.

25.05.2014-Izbori

U nedjelju 25.05.2014.g.  korisnici koji nisu bili u mogućnosti iz zdravstvenih razloga otići na svoja biračka mjesta,  glasovali su za izbor predstavnika za europski parlament u našoj ustanovi. Organizaciji izbora u ustanovi i omogućavanje glasovanja korisnika, prethodila je suradnja naše ustanove sa Gradskim izbornim povjerenstvom Pula i Matičnim uredom Pula, a prema uputama Ministarstva socijalne politike i mladih. Za realizaciju ovog događaja, zaduženi djelatnici naše ustanove pomagali su u nedjelju biračkim odborima u ustanovi, te time omogućili korisnicima ostvarivanje njihovog biračkog prava. Ovom prigodom u Domu je glasovalo 77 korisnika. Inače, pomoć pri organizaciji izbora u ustanovi se tradicionalno ostvaruje posljednjih 14 godina, odnosno od 2000-te godine, o čemu se vodi i uredna evidencija. 

16.05.2014-Predavanje o ponašanju u prometu

Svake godine u mjesecu svibnju, tradicionalno nas posjećuju predstavnici  Postaje prometne policije Pula, na čelu sa pomoćnikom načelnika prometne policije PU istarske Dubravkom Šlibarom. I ove godine, održali su predavanje našim korisnicima s naglaskom na problematiku sudjelovanja svih sudionika u prometu, s posebnim osvrtom na poteškoće sa kojima se susreću osobe starije životne dobi. Nakon predavanja, korisnicima je dana mogućnost postavljanja pitanja, te davanja prijedloga glede zaštite i sigurnosti u prometu.

  

05.05.2014-Ugovor o poslovnoj suradnji sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom

 Između Gradske knjižnice i čitaonice Pula i naše ustanove, sklopljen je Ugovor o poslovnoj suradnji u 2014. godini, o pružanju knjižničnih usluga našim korisnicima. Poslovna suradnja započeta je 2003. godine, kada smo osnovali knjižničnu stanicu u našoj ustanovi. Tijekom svih ovih godina, suradnja je ostvarena kroz posudbu knjiga našim korisnicima, besplatnim iskaznicama Gradske knjižnice za naše korisnike, brojnim literarnim i drugim druženjima kod nas i kod njih, na čemu im dugujemo veliku zahvalnost.

02.05.2014-Otvorenje galerije

U okviru suradnje sa našom partnerskom udrugom Art Studio Pula i njegovim voditeljem gosp. Igorom Fabrisom, naši korisnici su pozvani na otvorenje ARTSTUDIO GALLERY, u ulici Porta Stovagnaga 5 u Puli, u 20.30 sati. Galeriju su svečano otvorili dogradonačelnica gđa. Elena Puh Belci i naša najstarija korisnica, članica keramičke radionice gđa. Marija Čehić. Svečanom otvorenju  nazočili su brojni uvaženi gosti iz Grada Pule, a u okviru izložbe, izloženi su i radovi naših korisnika, kao i radovi korisnika Centra za inkluziju. Uz pjesmu, druženje i domjenak, proveli smo još jednu ugodnu pulsku večer.

25.04.2014-Proslava 101. rođendana barba Ive Bankovića

Kao i svakog mjeseca, kada proslavljamo rođendane naših korisnika, okupljamo se u našem restoranu sa svim korisnicima koji su rođeni u tom mjesecu, njihovim članovima obitelji i prijateljima. U mjesecu travnju proslavilo je svoj rođendan 10 korisnika Doma, a ono po čemu je ova proslava bila posebna bio je  101. rođendan barba Ive Bankovića, sa kojim su bili i članovi njegove obitelji. Čestitke svim slavljenicima!!! Veselo raspoloženje i fešta završila je sa željom: Sretno barba Ive i klitu!!! 

 

 24.04.2014-Tribina za građanstvo „Živjeti sa osobom oboljelom od demencije“

Tribina je održana 24. travnja od 18:00 – 20:00 sati, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Pula, Carrarina 5. Županijska komora Pula omogućila nam je korištenje dvorane bez naknade. Na tribinu se odazvalo 30-ak građana. Ravnateljica našeg Doma, Vesna Grubišić-Juhas dala je uvodnu riječ a zatim su veoma nadahnuto, govorili Ivica Šain – liječnik, spec. psihijatar i Katijana Harašić – voditeljica edukacije IVA. Prisutni su postavljali brojna pitanja a mogla su se čuti mišljenja o nedovoljnom smještajnom kapacitetu, čekanju na usluge Dnevnog boravka, potrebom za sistematičnijim pristupom oboljelima od demencija kao i njihovim obiteljima. Edukaciju djelatnika i tribinu organizirali su djelatnici našeg Doma, a omogućila ih je Istarska županija u okviru Plana za zdravlje i socijalno blagostanje građana Istarske županije za 2014. godinu.

 

23.04.-24.04.2014-Edukacija djelatnika iz Integrativne validacije ® prema Nicole Richard

23. i 24. travnja 2014. godine održana je u našoj ustanovi edukacija djelatnika iz Integrativne validacije ® prema Nicole Richard. Edukaciju je održala gđa Katijana Harašić – dipl. medicinski tehničar, autorizirani trener Integrativne validacije, licencirani trener Bazalne stimulacije, Snoezelen terapeut. Sudjelovale su 24 zaposlenice iz domova za starije i nemoćne osobe (Pula, Rovinj, Raša, Novigrad, Poreč, Buzet), doma za psihički bolesne odrasle osobe te odjela psihijatrije Opće bolnice pula. Uglavnom medicinske sestre, njegovateljice, socijalne radnice, fizioterapeutkinje i radne terapeutkinje. Polaznici su kroz interaktivna predavanja i vježbe prošli kroz različite sadržaje: osnovne značajke demencija, strategije zaštite koje oboljeli od demencija koriste; razlozi povlačenja u vlastiti svijet; upoznavanje „unutarnjeg svijeta“ osoba sa demencijom; upoznavanje resursa oboljelih; učenje metode Integrativne validacije; zajedničko vježbanje metode na konkretnim primjerima. Atmosfera na edukaciji bila je radna i opuštena, sudionici su se uključivali u rasprave, davali primjere iz prakse, sudjelovali u roll-play, postavljali pitanja, izmjenjivali iskustva, uspoređivali… Polaznici su dobili i radne materijale. Evaluacija edukacije pokazala je izrazito veliko zadovoljstvo polaznica sadržajem edukacije, količinom i primjenjivošću usvojenog znanja, dinamičnošću i zanimljivošću edukacije te kompetentnošću voditeljice edukacije. Zaključeno je također kako bi bilo dobro da ovakvu edukaciju prođu svi zaposlenici domova a polaznice su izrazile želju organiziranja višeg stupnja IVA kao i Bazalne stimulacije.

23.04.-24.04.2014-Edukacija osoblja iz Integrativne validacije

Naš Dom uz financijsku potporu Istarske županije organizira edukaciju osoblja koje radi sa osobama oboljelim od Alzheimerove demencije i drugih demencija prema metodi Integrativne validacije. Voditeljica edukacije je gospođa Katijana Harašić – dipl. medicinski tehničar, autorizirani trener Integrativne validacije, Licencirani trener Bazalne stimulacije, Snoezelen terapeut.

Ciljana skupina ove edukacije je zdravstveno osoblje koje radi sa osobama oboljelim od demencija. Tečaj je dvodnevan (18 sati).

Cilj edukacije: polaznici uče što znači stav pun razumijevanja, poštovanja, prihvaćanja u radu sa osobama oboljelim od demencije; razumiju da se oboljele osobe često povlače u svoj „unutarnji svijet“ i da je taj svijet za njih stvaran – njihova opažanja i svijet koji oni doživljavaju važe, a ne svijet osoba koji za njih brinu; prepoznaju porive i osjećaje oboljelih kao njihove resurse, upoznaju metodu Integrativne validacije.

Sadržaj edukacije: osnovne značajke demencija,; strategije zaštite koje oboljeli od demencija koriste; razlozi povlačenja u vlastiti svijet; upoznavanje „unutarnjeg svijeta“ osoba sa demencijom; upoznavanje resursa oboljelih; učenje metode Integrativne validacije; zajedničko vježbanje metode na konkretnim primjerima.

 

Edukacija će se održavati  23. i 24. travnja ove godine, na 8. katu naše zgrade u Krležinoj 33, od 9:00 do 16:30 sati, sa pauzom za ručak. Na edukaciji će sudjelovati deset djelatnika naše ustanove te po dva djelatnika ostalih županijskih domova Istarske županije (domovi Rovinj, Buzet, Novigrad, Poreč i Raša)

 24.04.2014-Tribina za građanstvo -"Živjeti sa osobom oboljelom od demencije"

U četvrtak, 24. travnja 2014. organiziramo tribinu za građanstvo „Živjeti sa osobom oboljelom od demencije“. Pozvani su svi zainteresirani!

 

 Ovime obilježavamo 7. travanj – Svjetski dan zdravlja i 28. travanj – Dan zaštite zdravlja na radu.

20.03.2014. -18.04.2014 -Boravak učenica iz Seyssela, Francuska

Tijekom mjeseca ožujka i travnja, od 20.03. do 18.04.2014.g. kod nas su boravile učenice privatne škole za njegu bolesnika iz francuskog mjesta Seyssel, koje su obavljale svoju praksu u ukupnom trajanju od tri tjedna na našem stacionaru i u zgradi Depandanse. Uključivale su se i u sve aktivnosti koje su se odvijale tijekom tog perioda, kao i u naše kreativne radionice i uređenje oglasne ploče i izložbe pisanica prigodom Uskrsa. Ova suradnja uspostavljena je preko programa Leonardo Da Vinci iz Europske unije, a već tradicionalno traje nekoliko godina

18.04.2014 -Posjeta Slovenskog kulturnog društva

Članovi Slovenskog kulturnog društva posjetili su nas su prigodom Uskrsa i razveselili naše korisnike slovenskog porijekla prigodnim darovima-pisanicama, recitacijama na materinjem jeziku i lijepim željama.

18.04.2014 -Izložba radova korisnika Doma

U restoranu Doma prigodom Uskrsa upriličena je  izložba radova korisnika sa brojnim pisanicama, koji su uz pomoć naših volonterki Ljiljane Radolović i Ane Levak, nastajali u našoj kreativnoj radionici. Na isti način, uredila se i oglasna ploča

17.04.2014 -Posjeta predstavnika Konzorcija Vives

U četvrtak, 17.04.2014.g. naš dom su posjetili: predstavnici Konzorcija Vives iz tri talijanska grada- Pordenone, Udine i Trst, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb IŽ, gđa.Sonja Grozić Živolić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule gđa. Elvira Krizmanić Martinović i ravnateljice domova za starije i nemoćne osobe IŽ iz Raše, Novigrada i Rovinja. Uz našu ravnateljicu, gđu.Vesnu Grubišić Juhas podijelili su iskustva primjera dobre prakse i  razmotrili mogućnosti razvoja međuregionalne suradnje.

16.04.2014 -Služenje Sv. mise prigodom Uskrsa

U ustanovi je za naše korisnike upriličena Sv .misa prigodom Uskrsa koju je predvodio naš župnik gosp. Milan Mužina iz Župe Sv. Pavla sa Vidikovca. Pridružili su nam se brojni korisnici, volonteri i  članovi obitelji uz lijepe želje za Uskrs.

14.04.2014 -Sportski susret između korisnika domova "Villa Marija" i "Alfredo Štiglić"

U ponedjeljak, 14.travnja 2014.g. održao se boćarski susret između korisnika Doma za odrasle osobe „Villa Marija“ i Doma za starije i nemoćne osobe „Alfredo Štiglić“ Pula, sa rezultatom 13:12 u korist Doma za odrasle osobe „Villa Marija“. Nakon toga uslijedilo je druženje uz pjesmu i ples, te podjela diploma

10.04.2014 -Sportski susret sa udrugom invalida rada

U četvrtak, 10.04.2014. godine održao se sportski susret između članova Udruge Invalida rada i korisnika našeg doma u tri sportske discipline: karte, boće i šah. U svakoj ekipi sudjelovalo je četiri korisnika. Predstavnici udruge Invalida rada pobijedili su u kartama i šahu, a naši korisnici iskazali su se u disciplini boćanja. Susret je prošao u dobroj sportskoj atmosferi a nakon toga uslijedilo je druženje uz ručak.

09.04.2014 -Nastup učenika Medicinske škole Pula prigodom Uskrsa

Prigodom uskršnjih blagdana, učenici srednje Medicinske škole Pula, pod vodstvom profesorice Snježane Cvitlić Budisavljević, razveselili su naše korisnike izvedbom pjesama uz gitaru, modernog plesa, recitacijama i pisanicama koje su sami izradili. Pisanice su podijelili prisutnim korisnicima i korisnicima našeg stacionara.

27.03.2014-Proslava rođendana

Svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu slave se rođendani korisnika rođenih u tom mjesecu. U veselom raspoloženju, uz pjesmu i ples, proslavili su rođendane rođeni u ovom mjesecu. Najstarija korisnica proslavila je 102. rođendan.

Uređenje boćališta

Tijekom mjeseca ožujka, naši vrijedni korisnici marljivo su radili na uređenju boćališta: pripremi terena, bojanju ograde i betonskog zida, kako bismo na vrijeme započeli sa rekreativnim vježbanjem glede priprema za boćarski domski turnir u parovima i sportskim susretima sa pojedinim udrugama. Prvi tradicionalni sportski susret, i ove godine održati će se u četvrtak; 10.04.2014. godine u 9 sati sa Udrugom invalida rada u našoj ustanovi.

 

17.03.2014-Novosti iz Dnevnog Boravka 

Već treću godinu za redom učenici  II. razreda Ekonomske škole Pula dolaze u Dnevni boravak u sklopu projekta kojeg provodi Udruga Suncokret – Pula - Praktične perspektive - odgoj za aktivno građanstvo. 

 

Tako su 17. ožujka 2014. godine odigrali tombolu sa svim korisnicima Dnevnog boravka. Na ovaj se način učenici senzibiliziraju za starenje, problematiku demencije i volontarizam. Tombola je prošla u veseloj atmosferi, svaki je korisnik dobio simboličnu nagradu a učenike smo počastili sokom i keksima te darivali uratcima korisnika.

 06. i 07.03.2014-Programi povodom Međunarodnog Dana žena

Osnovna škola Tone Peruško posjetila nas je 6. ožujka prigodom Međunarodnog Dana žena i svojim bogatim programom razveselila naše korisnike i djelatnike. Djeci su se pridružili korisnici u pjesmi i plesu. Uz pjesmu, ples i recitaciju proveli smo ugodne trenutke, a nakon toga uslijedila je zakuska uz nezaobilazne fritule i kolače.

     

Sa proslavom se nastavilo i slijedećeg dana, 7. ožujka, kada su nas posjetili predstavnici Istarske stranke umirovljenika sa predsjednikom Zdenkom Pliškom, te učenicima Muzičke škole "Ivan Matetić Ronjgov" Pula i Plesnim studiom Sense Dance, koji su uz glazbu, ples i recitacije umirovljenice Norine Benčić i Pliško Đilda, kao i uz vodstvo šjore Foškere-Vesne Petrović, razveselile naše korisnike prigodnim programom za Dan žena. Za tu prigodu poklonili su našim korisnicima kroštule, a naše vrijedne kuharice pripremile su brojne kolače. Našim gošćama i volonterkama podijeljeni su jaglaci i čestitke, izrađene u našoj kreativnoj radionici, a u poslijepodnevnim satima i svim našim korisnicama i djelatnicama Doma.

    

04.03.2013-Pust

    

Prigodom Pusta posjetile su nas male maškarice, veseli i razigrani mališani Dječjeg vrtića Veruda sa njihovom tetom Sandrom, koji su naše korisnike i djelatnike razveselili bogatim i raznovrsnim programom. Ovo tradicionalno druženje nastavlja se iz godine u godinu i uvijek nas ponovo razveseljuje i iznenađuje svojim kreacijama i kreativnošću. Uz ples, fritule i veselo druženje proveli smo ugodno popodne uz naše mališane, korisnike, djelatnike i volontere, koji su se za ovu prigodu i sami prerušili.

 19.07.2013-Održana Volonterska ekološka akcija sadnje 

 

19.07.2013-Volonterska ekološka akcija sadnje 

Pozivaju se svi zainteresirani građani, da se dana 19.07.2013. godine u 08 sati pridruže  akciji sadnje mediteranskog bilja u okolišu Doma za starije i nemoćne osobe “Alfredo Štiglić” u Krležinoj 33 pod nazivom “Mediteranski vrt”. U akciji sadnje i uređenja vrta sudjeluju stanari i djelatnici Doma te volonteri. 

                                                                  

"Ova građanska inicijativa provedena je zahvaljujući

financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva

i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog

modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj

civilnoga društva"

08.04.2013-Akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi

 POVODOM SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA U SKLOPU PROJEKTA

PULA - ZDRAVI GRAD POLA-CITTA SANA

U DOMU ZA  STARIJE I NEMOĆNE OSOBE “ALFREDO ŠTIGLIĆ“ PULA, KRLEŽINA 33

U PONEDJELJAK, 08.04.2013.  OD 08.00 DO 12.00 SATI

ORGANIZIRATI ĆE SE AKCIJA MJERENJA TLAKA I ŠEĆERA U KRVI NA TERASI DOMA. U SLUČAJU LOŠEG VREMENA AKCIJA ĆE SE ODRŽATI U PROSTORIJAMA DOMA

BRINITE O VAŠEM ZDRAVLJU I UKLJUČITE SE U NAŠU AKCIJU. 

DOBRODOŠLI !

27.-28.03.2013-Edukacija: „Usmjerenost na korisnike i procese“

U okviru uvođenja E-Qalin modela u naš Dom, 27. i 28. ožujka održan je  prvi seminar obrazovnog programa „Usmjerenost na korisnike i procese“.Seminaru je prisustvovalo dvadeset djelatnika našeg doma iz svih odjela i odsjeka, kao i radnici koji su neposredno za svoj rad odgovorni ravnateljici. Edukatori su bili Franci Imperl, univ. dipl. psih., edukator za E-Qalin  te Bojan Pucelj, univ. dipl. soc., dipl. transakcijski analitičar.Opći ciljevi ovog obrazovnog programa jesu – formiranje kulture osnovnih vrijednosti E-Qalina i povećanje svijesti o značaju usmjerenosti na korisnike i procese; mijenjanje funkcijske usmjerenosti u procesnu – sistemsku; usmjerenost svakodnevnog rada na individualne potrebe korisnika; podupiranje osobnog rasta djelatnika; formiranje načina rada organizacije koja uči. Ovo je bio prvi od  tri seminara ovog programa. Drugi seminar održat će se 22. i 23. travnja, a treći 16. i 17. svibnja ove godine. Učesnici kažu da im je bilo zanimljivo i korisno te da će im stečena znanja koristiti u budućem radu.

08.03.2013-Proslava Međunarodnog Dana žena 

Tradicionalno slavljenje Međunarodnog Dana žena upriličeno je i ove godine u našoj ustanovi. Brojni posjetitelji i ove su godine sa svojim darovima razveseljavali naše korisnice i djelatnice. Tako je već u jutarnjim satima, oko 9,00 sati ustanovu posjetio gradonačelnik gosp. Boris Miletić, te je uz čestitke za njihov dan naše korisnice i djelatnice darivao prekrasnim ružama. Pod pokroviteljstvom Grada ule održan je i prigodan koncert muzičke grupe "Pro et contra", koji su naše korisnice i djelatnice počastili klasičnom glazbom i evergreenima iz starih dobrih vremena. Nakon toga uslijedio je posjet naše predsjednice Upravnog vijeća gđe. Vere Radolović sa predstavnicima SDP-a, uz saborske zastupnike gosp. Damira Kajina i gosp. Peđu Grbina, koji su naše korisnice i djelatnice darivali karanfilima i čestitali Dan žena. U poslijepodnevnim satima posjetile su nas predstavnice Aktiva žena IDS-a, koje su uz čestitke ženama darivale sadnice jaglaca, a poslijepodnevni program i plesno druženje održavao se uz glazbenu pratnju gosp. Ljube Milovića.

07.03.2013-Učenici Ekonomske škole Pula posjetili Dnevni boravak

Učenici II.a razreda Ekonomske škole Pula posjetili su nas dana 07. ožujka 2013. godine, a u sklopu projekta kojeg provodi Udruga Suncokret – Pula - Praktične perspektive- odgoj za aktivno građanstvo.Učenici su igrali tombolu sa svim korisnicima Dnevnog boravka, pa i onima koji tombolu zbog progresije demencije ne mogu pratiti. Počastili smo ih keksom i sokom i darivali uradcima korisnika Dnevnog boravka. Bilo je veselo i drugačije!

21.12.2012-Proslava povodom Božićnih blagdana

Dana 21.12.2012, održana je proslava prigodom Božićnih blagdana u restoranu Doma. Korisnike i uzvanike zabavljali su uz glazbu i pjesmu Vesna Nežić Ružić i  “Duo Magnolija”. 

17.12.2012 – Nastup Harmonikaškog orkestra Stanko Mihovilić

 

13.12.2012 – Nastup plesnog studia „Centar“

 

Nastupi plesnog studia "Centar" u našem Domu, već tradicionalno ostavljaju sve prisutne bez daha. Korisnici i djelatnici Doma, pozorno su promatrali savršene pokrete plesnih parova. 

08.12.2012 – Nastup Slovenskog kulturnog društva

Nastup Slovenskog kulturnog društva popratili su oduševljenim pljeskom korisnici i djelatnici Doma.

05.12.2012 – Međunarodni dan volontera

U našoj Ustanovi obilježen je Međunarodni dan volontera 05.prosinca 2012. godine prigodnim programom. Okupilo se tridesetak volontera i predstavnika partnerskih organizacija. Obilježavanje je počelo pozdravnim govorom ravnateljice Vesne Grubišić-Juhas u kojem je navela sfere u koje su volonteri uključeni, te zahvalila svima na njihovom radu. Koordinatorica volontera Helena Polanšek je kratkim izlaganjem volontere upoznala sa Etičkim kodeksom volontera. Svima su podjeljene zahvalnice, kalendari i radovi keramičke radionice-kale, a obilježavanje je završilo ugodnim druženjem volontera. 

03.12.2012 – Održano predavanje o prehrani starijih osoba

Dr. Lana Počekaj - nutricionistica, održala je korisnicima Doma  predavanje o prehrani starijih osoba. Korisnici su sa zanimanjem pratili izlaganje i postavili brojna pitanja vezana uz prehranu i bolesti koje prate ljude starije životne dobi.

Prosinac 2012 - Blagdansko ozračje u Domu

 Program aktivnosti 

20.09.2012 - DELEGACIJA SLOVAČKE REGIJE TRENČIN POSJETILA DOM

Dana 20. rujna 2012. godine naš Dom posjetila  je delegacija slovačke regije Trenčin koju predvodi Vladimir Buzalka, načelnik tamošnje administracije u sklopu službene posjete Istarskoj Županiji.Ravnateljica Doma, Vesna Grubišić Juhas predstavila je organizaciju rada naše ustanove. Susretu su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb IŽ Sonja Grozić- Živolić te predstavnici Obiteljskog centra IŽ. 

 

27.09.-01.10.2012 - 40. GODIŠNJICA DOMA „ALFREDO ŠTIGLIĆ“ – PULA

Dom za starije i nemoćne osobe „Alfredo Štiglić“ iz Pule obilježava 40. godišnjicu osnutka. Centralna manifestacija svečanog obilježavanja održati će se u petak, 28. rujna 2012. godine u 10,00 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a ostali programi u domu "Alfredo Štiglić".

Program obilježavanja 40. godišnjice Doma 

27. 09. 2012 - SVEČANO OTVORENJE IZLOŽBE RADOVA KORISNIKA DOMA

 

28.09.2012 – Svečano obilježena 40.godišnjica osnutka i rada Doma

Centralna manifestacija obilježavanja 40-te godišnjice osnutka i rada ustanove ,održala se u Domu hrvatskih branitelja u petak;28.rujna 2012.g., uz druženje sa brojnim posjetiteljima, gostima, korisnicima, članovima obitelji, zaposlenicima, prijateljima i suradnicima. U prilog tome, govori i činjenica da smo upravo iz redova naših najbližih prijatelja i suradnika održali  bogati program, na koji su se spremno odazvali zajedno sa našim korisnicima. Za te nezaboravne i radosne trenutke, dugujemo posebnu zahvalnost Domu za starije i nemoćne osobe „Domenico Pergolis“ Rovinj, Domu za starije i nemoćne osobe Novigrad, Domu za starije i nemoćne osobe Maksimir i Maksimirskim mažoretkinjama iz Zagreba,  Kud „Lino Mariani“ Pula-orkestru mandolina, Dječjem vrtiću Veruda, Zdravstveno rekreativnom sportskom klubu  i partnerskoj udruzi „Breza“, mažoretkinjama Grada Pule  i Zboru Rondo Histriae. Pored izvođača sa nama su bili brojni uzvanici Grada Pule i Istarske županije, zaposlenici socijalnih ustanova, Centara za socijalnu skrb IŽ, zdravstvenih institucija, razne udruge umirovljenika, odgojno obrazovne ustanove, vjerske zajednice, kulturno umjetnička društva, brojni volonteri sa kojima smo dijelili i razvijali suradnju tijekom svih ovih 40.godina i bez kojih ni mi, ovakvi kakvi smo danas, ne bi postojali. Stoga, i njima iskreno hvala na dolasku i najiskrenija zahvalnost na dosadašnjoj suradnji. Naših 40.godina zajedno sa Vama proslavili smo u vedrom i veselom raspoloženju i još smo puni dojmova i radosnih trenutaka, koje smo ponijeli sa sobom i koji još žive u nama, u našim svakodnevnim interakcijama, sjećanjima i prepričavanjima, obogaćujući tako našu svakodnevnicu. To nam pokazuje da smo na pravom putu i daje snage da nastavimo dalje. 

 

Get a discount by using the new hostgator coupon and check out one of the best poker sites party poker
Copyright 2011 Dom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" Pula. Dom Alfredo Štiglić Pula
Joomla template by Wordpress Themes Free