O NAMA

Print

LOKACIJA

Dom „Alfredo Štiglić“ jedinstvena je ustanova koja radi na dvije lokacije.

Zgrada u Krležinoj 33 nalazi se na Verudi. Građena je u formi nebodera, prepoznatljiva po svojim plavim balkonima. Sa terase Doma pruža se predivan pogled na grad i lijepe pulske plaže, na Lungo mare, Valsaline, Verudelu, Marinu Veruda kao i na obližnji Fratarski otok.
Okoliš Doma uređen je, pun  je zelenila, zimzelenih grmova, cvijeća, travnjak se redovito održava. Prevladavaju stabla borova, ima i maslina, magnolije, cedra. Uz zgradu Doma nalazi se uređeno boćalište i parkiralište.

 

Depandansa Doma smještena je u Mažuranićevoj ulici br. 10. Udaljenost od glavne zgrade je 1000 m u smjeru centra grada. Depandansa je ugaoni objekt dobro uklopljen u stambenu četvrt u kojoj se nalazi. Ima puno zelenila te ograđeno dvorište sa ulazne i stražnje strane. Nalazi se u neposrednoj blizini Tvornice stakla.
U zgradi Depandanse djeluju i naši suradnici:

– Matica umirovljenika Hrvatske – Područni ured u Puli te Udruga za Alzheimerovu bolest Istarske županije.

POVIJEST


Dom „Alfredo Štiglić“ izgrađen je 1972. godine kada su useljeni i prvi korisnici. Godine 1989. izgrađena je i Depandansa Doma u Mažuranićevoj ulici.
Danas je to ustanova koja je kroz četrdesetak godina svog postojanja, uz usluge smještaja, razvijala i čitav niz alternativnih oblika skrbi sa posebnim naglaskom na usluge skrbi u vlastitom domu. Tako je razvijen jedinstven model koji pruža usluge smještaja starijim i nemoćnim osobama, specijalizirani smještaj za dementne osobe, privremeni smještaj za dementne osobe, dnevni boravak, pomoć i njegu u kući, organiziranu dostavu obroka u kuće, korištenje socijalno-alarmnog uređaja, najam ortopedskih pomagala i usluge savjetovališta.


KAPACITET


Ukupni smještajni kapacitet ustanove je 167 mjesta, od toga 155 u Domu „A. Štiglić“ i 12 u Centru za osobe oboljele od Alzheimerove demencije. U organiziranom stanovanju u Depandansi imamo 10 mjesta, te 2 mjesta u povremenom smještaju.
Kapacitet Dnevnog boravka je 25 mjesta.
Pomoć i njegu u kući možemo pružiti za 30 osoba i dostaviti obrok u kuće za 100 osoba. Kapacitet socijalno-alarmnog sustava je 50 osoba.

UNUTARNJI USTROJ

U Domu su zaposlena 82 radnika.
Dom ima slijedeće ustrojbene jedinice:
1. Odjel zdravstvene brige i njege
2. Odjel prehrambenih poslova i održavanja objekta – u svom sastavu ima:
- odsjek prehrane
- odsjek održavanja
3. Odjel dislociranog objekta Depandanse – u svom sastavu ima:
- Odsjek Centra za osobe oboljele od Alzheimerove demencije i drugih demencija (srednji i terminalni stadij) sa Halo Centrom
- Odsjek pomoći i njege u kući i organiziranog stanovanja za starije i nemoćne osobe sa svakodnevnom kratkotrajnom podrškom
- Odsjek Dnevnog boravka za osobe oboljele od Alzheimerove demencije i drugih demencija (rani stadij)

 

 

Get a discount by using the new hostgator coupon and check out one of the best poker sites party poker
Copyright 2011 Dom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" Pula. Dom Alfredo Štiglić Pula
Joomla template by Wordpress Themes Free